Cea mai mare porție de varză a la Cluj din țară a fost gătită la un concurs internațional în aer liber

Cea mai mare porție de varză a la Cluj din țară a fost gătită la un concurs internațional în aer liber
Publicat: 08/09/2013, 14:21
Actualizat: 07/11/2019, 08:29

Cea mai mare porție de varză a la Cluj din România, de peste 400 de kilograme, a fost gătită, duminică, de o echipă de bucătari, la un concurs internațional în aer liber, publicul prezent fiind servit cu peste 2.000 de caserole cu această mâncare tradițională, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Echipa de 15 bucătari a restaurantului „Memo 10”, administrat de Primăria Cluj-Napoca, a pregătit începând de duminică dimineață, de la ora 5.00, ingredientele pentru varza a la Cluj, iar acestea au fost aduse în jurul amiezii la Concursul Internațional de Gătit în Aer Liber, Cupa Polus Center, desfășurat în parcarea unui mall de lângă municipiu.

Bucătarii au turnat straturi succesive de varză, carne tocată, ardei, smântână, roșii și orez, într-un tavă de mari dimensiuni, iar la final au scris cu varză roșie numele restaurantului. Toată compoziția a fost apoi amestecată cu palete mari de lemn de către membrii juriului concursului.

Directorul restaurantului Primăriei Cluj-Napoca, Gheorghe Vișan, a declarat că, la final, toată varza a la Cluj a fost servită publicului prezent.

„În acest an am pregătit varză a la Cluj, proiect la care au lucrat 15 bucătari. Dimineață la ora 5.00 am început activitatea de preparare. Produsul finit depășește 400 de kilograme, iar la rețeta tradițională am inclus varză, carne tocată de porc, orez, roșii, smântână și condimente, cimbru, mărar, paprika, ardei iute. Ingredientele au fost așezate în straturi, iar la final toată compoziția a fost amestecată și servită publicului. Au fost peste 2.000 de caserole de plastic pregătite pentru cei prezenți”, a spus Vișan.

Anul trecut, bucătarii restaurantului Primăriei Cluj-Napoca au pregătit la Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber de la Polus cea mai mare porție de mămăligă cu brânză și slănină.

Vasile Măgrădean, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Mărturia sfâșietoare a văduvei lui Sorin Anghel, bărbatul măcelărit de interlopi: „Au venit după el...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ce a primit, de fapt, o turistă care a plătit pentru o cameră cu „vedere...
Se schimbă banii de la 5 iunie 2024! 1.000.000 de români sunt afectați
Shannen Doherty, ultima DORINȚĂ înainte de a muri. „Pe mine cancerul m-a făcut să... ”
Meseria tot mai căutată de angajatori. Se poate practica în orice colţ al lumii şi oferă...
Cuvintele înfiorătoare ale unui criminal înainte de a împinge un băiat de 10 ani de...
„Vând cireșe cu 2 lei kilogramul” Anunțul viral al unui român. Acesta are, însa, o...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cea mai agresivă Dacia DUSTER de la expoziția MILITARĂ din București - VIDEO
O victorie a Rusiei în Ucraina produce frisoane pe continent: Kremlinul ar avea undă verde...
Instrument REVOLUȚIONAR, la un pas de a SCHIMBA LUMEA pentru totdeauna!
APARTAMENTE GRATIS în România. A venit vestea cea mare chiar acum: Este un sprijin
Căt va costa divorțul în România. Eșecul căsniciei are un nou tarif
Simona Gherghe, mesajul emoționant de ziua fiicei sale. Ce i-a transmis și în ce ipostază...
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care...
Tavi Colen, mărturisiri despre situația financiară după ce a plecat din trupa Talisman. „Ne dădeam...
Alin Oprea, confesiuni cu lacrimi în ochi: ”Nici nu mă născusem când deja nu mai...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Ce viitor are omenirea în Univers? „Abia vom face față unui zbor spre alte planete”
×